Google bugün bizi Kuzgun Acar için tasarlanmış etkileyici bir doodle ile karşıladı. Peki Google'ın doodle ile tanıttığı yetenekli sanatçı Kuzgun Acar kimdir, birlikte öğrenelim.
Bildiğiniz gibi Google, tarihin önemli olaylarını, izlerini bırakan bilim insanlarını ve sanatçıları zaman zaman özel karalamalarla anıyor. Bugün ülkemizin yetenekli sanatçılarından Kuzgun Acar'ı anan Google, ana sayfasında 93. doğum günü anısına Kuzgun Acar için özel bir doodle yayınladı.
Kullanıcılar bu özel doodle ile ülkemiz sanat tarihinde önemli bir yere sahip olan Kuzgun Acar ile ilgili bilgi ve haberlere ulaşabilir, bu yetenekli isimle tanışmayanlar hem eserleri hem de onun hayat hikayesiyle tanışma fırsatı bulur. . Bu vesileyle Kuzgun Acar'ın hikayesine kısaca göz atalım.
Ülkemizde çağdaş heykelin öncülerinden olan Kuzgun Acar:1928 doğumlu Kuzgun Acar, 1948 yılında ünlü olduğu İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi'nde heykel eğitimine başladı. Alman heykeltıraş Rudolf Belling ve Türk heykeltıraşlar Hadi Bara ve Zühtü Müridoğlu gibi isimlerden eğitim alma şansı yakalıyor. Özellikle Hadi Bara ve Zühtü Müridoğlu'ndan aldığı eğitim ve desteği sık sık dile getiren Kuzgun Acar, onları 'yürekli iki büyük usta' olarak nitelendiriyor. Soyut heykele olan tutkusuyla demir, çivi ve tel gibi malzemelerle çalışmalar üreten Kuzgun Acar, hem ülkemizde hem de yurt dışında çeşitli başarılara imza atmaktadır. 1961'de Paris Bienali'nde birincilik kazandığı çivi ile çalışmasının ardından kazandığı bursla bir yıldır Paris'te yaşayan Acar, burada da bir sergi açma şansı bulmuş, bir eseriyle iki çizimi de 1962'de Paris Modern Sanat Müzesi'nde açtığı sergi müze tarafından sunuldu. Önemli eserleri ve tartışma konusu olan heykellerinden bazıları şunlardır:Kuzgun Acar'ın aralarında soyut eseri 'Kuşlar' ve 1966'da Anadolu'da kaybedilen toprakları ifade etmek için yaptığı metal gibi birçok önemli eseri bulunmaktadır. çorak 'Türkiye' Sıralamaları heykeli. Sanatçının bazı eserleri zaman zaman tartışmalara konu oluyor. Türkiye heykeli de bunlardan biri olup yıllarca depoda tutulduktan sonra bu önemli eser biliniyor ve hurdaya satılıyor.