Çevrimiçi çalışan bir işletim sistemiyle giriş düzeyi dizüstü bilgisayar pazarına bir alternatif sunmak isteyen; Chromebook konseptiyle çok başarılı bir iş çıkardı. Çevrimiçi uygulama mantığını terk ederek sürekli gelişen Chrome OS platformu artık Windows 10 çalıştırıyor.
Açıklamaya göre Parallels ve Google işbirliği ile Chrome OS platformunda Windows 10 işletim sistemi kullanmak mümkün hale geldi. İşbirliği kapsamında bir Windows sanallaştırma çözümü sunulmaktadır. Parallels uygulaması, Chrome OS platformuna bir Windows sanal makine yükler ve bunu Windows 10 etkinleştirme anahtarınızla kullanmanıza izin verir. Sanal makineyi tam ekran kullanma veya Chrome OS ve Windows 10 uygulamalarını yan yana çalıştırma gibi güçlü özellikler vardır.
Öte yandan sistemler arasında kopyala-yapıştır, Windows 10 içerisinde Chrome OS'de tanımlanan yazıcıları ve diğer çevre birimlerini kullanabilme özelliği, Ortak olması, Birlikte Aç komutunu verdiğiniz bir dosyayı açma gibi verimlilik odaklı özelliklerin olduğu da unutulmadı. Varsa, Windows 10'daki uygulamasında Chrome OS. Parallels desteği şu anda kurumsal ve yönetici ayrıcalıkları altında kullanılan Chromebook modelleri için sunulmaktadır. Ayrıca belirli bir gereksinim sınırı vardır. En azından Intel Core i5 veya i7 işlemci, 16GB RAM, 128GB depolama alanı verimli çalışma için alt sınırdır.
Diğer bir deyişle, son kullanıcılar şimdilik Chromebook modellerinde Windows 10 deneyimi yaşayamayacak. Yöneticiler, kullanıcıların Parallels'e erişmesini sağlayarak Windows 10 makinesini bir güncelleme ile yükleyebilecekler.