Türk savunma sanayi bünyesinde geliştirilen zırhlı muharebe aracı Tulpar, seri üretime hazır hale getirildi.
Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç yaptığı açıklamada, adını Manas Destanı'nda savaşçıları koruyan efsanevi kanatlı atın adını taşıyan zırhlı muharebe aracı Tulpar'ın 21. yüzyılın gereksinimleri ile piyade ve komando birliklerinin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlandığını söyledi. .
Tulpar'ın modern ve yeni Görgüç, aracın NATO ülkeleri ve benzeri araç programlarında yürütülen zırhlı muharebe araçlarına eşdeğer yetenek ve özellikler dikkate alınarak tasarlandığını belirterek, aracın bir Amaçlı ve modüler araç ailesi olan Görgüç, Tulpar'ın hafif tank, zırhlı personel taşıyıcı, zırhlı muharebe, keşif, komuta kontrol, hava savunma, bakım ve kurtarma ve havan araçları ile ambulansların yanı sıra ortak gövde yapısı kullanan diğer araç konfigürasyonlarına da sahip olduğunu söyledi. İ.
Görgüç, "Farklı kullanıcıların farklı taleplerine cevap verebilen araç, orta sınıf bir tank için de ideal bir platform. Tulpar'ın 7.62 milimetreye 120 milimetre arasında insanlı modüler yapısı veya insansız silah sistemleri, hava ve hava savunma sistemleri. "dedi.
"Türkiye'de birinci sınıf"
Tulpar'ın Görgüç'ü Serdar Görgüç, tasarım önceliğinin mayınlar, el yapımı patlayıcılar, kimyasal ve kinetik enerjili mühimmat ve KBRN tehditlerine karşı koruma sağlamak olduğuna dikkat çekti.
Otokar'ın zırh ve mayın kiti çözümlerindeki tecrübesinin optimum koruma çözümleri elde etmek için kullanıldığına dikkat çeken Görgüç, "NATO STANAG 4569 'TULPAR araç tasarımı kara mayınlarına ve balistik tehditlere karşı koruma sağladı, yapısal bütünlük ve mürettebat açısından başarıyla test edildi ve yetkinleştirildi beka, "dedi.
Test süreci hakkında da bilgi veren Görgüç, şunları söyledi:
"Tulpar Testleri en sert iklim koşullarında ve ağır arazi şartlarında tamamlandı ve araç kalifiye edildi. Seri üretime hazır hale getirilen Tulpar Zırhlı Muharebe Aracı en son oldu. Şereflikoçhisar'da Ağustos ayında başarıyla tamamlandı.Tulpar, Türk Silahlılarının korunmasına benzer yeni nesil araçlarda kuvvet, hareketlilik ve ateş gücü yeteneklerinin öne çıkan bir özelliğini sağlarken yerli ve bu sınıfta milli olarak tasarlanmış, Türkiye'de test edilmiş ve kalifiye edilmiştir. orijinal ilk paletli zırhlı savaş araçlarıdır. "
" İhtiyaç giderek artıyor "
Görgüç, Tulpar için dünyadaki güncel ihtiyaçları ve satın almaları takip ettiklerini ve aracın uluslararası tanıtımlarını yapmaya devam ettiklerini belirtti.
Son dönemde bu tür araçlara olan ihtiyacın arttığını kaydeden Görgüç, "Pasifik kıyılarından Atlantik kıyılarına, hatta Güney Amerika'ya kadar benzer araçların bulunduğu ülkelerde yaşamlarını tamamlamak için yenilenmesi gereken araçlar var. Tulpar hem teknik beceri hem de maliyet olarak tüm bu ülkelerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek niteliktedir.Savunma sanayinde araç talepleri ve beraberindeki satın alma süreçleri uzun dönemlere yayılabilir.Tulpar'ın testlerdeki performansı ve potansiyel kullanıcılardan gelen geri bildirimler Küresel pazarlarda farklı ülkelerin ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilen bu çok tatmin edici. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. "