Geçen gün NASA tarafından paylaşılan makaleye göre, Kepler uzay teleskobu şimdiye kadar galaksimizde yaklaşık 300 milyon yaşanabilir gezegen keşfetti. Üstelik bu sayı, gezegen araştırmalarında belirlenen sınırlamalar nedeniyle düşen bir rakamdı.
Bugün cevaplanması gereken en merak edilen sorulardan biri, diğer gezegenlerde yaşam olup olmadığı idi. Bu sorunun cevabı henüz kesin olarak bulunamamış olsa da araştırmacılar, üzerlerinde tam hızda yaşam olabilecek gezegenleri bulmaya devam ediyor. Öte yandan, Dünya gibi üzerinde yaşam olacak kadar uzak bir gezegen olup olmadığı merak ediliyordu. Bu sorunun cevabı, gezegen keşif macerasındaki araştırmacıların en büyük yardımcılarından biri olan Kepler uzay teleskobu tarafından verildi.
Yaklaşık 300 milyon yaşanabilir gezegen var:
2009 yılında uzaya fırlatılan Kepler uzay teleskobu, itici yakıtlarının yakıtı bittiği için 30 Ekim 2018'de emekliye ayrıldı. Bununla birlikte, teleskop, insan yaşamının araştırmayla bitemeyeceği kadar yaşanabilir olma potansiyeline sahip bir gezegen keşfetmeyi başardı. Milyarlarca gezegen keşfeden Kepler teleskopu, yaklaşık 300 milyon Dünya benzeri gezegen keşfetti. Bu gezegenler tıpkı Dünya gibi kayalık ve yaşanabilir durumdaydı. Tabii ki, Kepler tarafından keşfedilen bu 300 milyon gezegenin tümü kendi galaksimiz Samanyolu'ndaydı.